Reisopera TechTripFestival | Workshops
festival, techtripfestival, techtrip, geluid, het geluid, het geluid maastricht, opera, technologie, drones, vr, voorstellingen, theater, reisopera, universiteit, universiteit twente, university of twente, wilminktheater, les nuits d'été, weltatem, nederlandse reisopera, muziekcentrum, muziekcentrum enschede
407
page,page-id-407,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Workshops

Tijdens het festival zijn er een vijftal workshops om aan deel te nemen. De interactieve workshops zijn bedoeld voor leerlingen uit de bovenbouw en deelname kan door je hier op te geven. Hier staat ook meer informatie over het programma wat betreft de leerlingen.

 

Workshop 1 – Drone vliegen

 

Met deze workshops kunnen leerlingen zelf met behulp van drones een choreografie maken op het nummer van Wagner – Ride of the Valkyries.

 

Workshop 2 – App maken

 

Middels deze workshop kunnen leerlingen ontdekken wat de techniek achter het maken van een app is. Tegenwoordig heeft bijna iedereen een smartphone en voor vrijwel alles bestaat een app. In deze workshop leren scholieren hun eigen app te ontwikkelen en direct te testen op hun smartphone. De te maken app staat helemaal in het teken van opera.

 

Workshop 3 – Fysiologie 

 

Tijdens de workshops fysiologie ga je onderzoeken hoe geluid wordt geproduceerd, wat geluid is en wat voor invloed dit heeft op gehoor. In deze technisch geneeskundige workshop leer je alles over het gebruik van stembanden, het oor, de hersenen en hoe het kan dat operazangers en zangeressen zoveel geluid kunnen maken. De workshop laat zien dat het menselijk lichaam en opera op een hele belangrijke manier met elkaar samengaan.

 

Workshop 4 – Wiskunde zet de toon (wiskunde & muziek)

 

Waarom klinkt de piano zoals hij klinkt? Waarom klinkt de “C” op elk instrument anders? Waarom heeft een keyboard twaalf toetsen per octaaf en waarom niet tien? Hoe kun je wiskunde combineren met de kunsten van de opera? Met behulp van wiskunde kun je op dergelijke vragen een antwoord vinden.

 

Expositie: OurOper@

 

OurOper@ is het educatief project rondom het TechTripfestival. Hierin ontwerpen leerlingen posters voor hun eigen fictieve opera. De opera’s die de leerlingen ontwerpen moeten technische elementen bevatten waarvoor inspiratie opgedaan wordt op het festival. Deze posters zullen tijdens het TechTrip Festival te zien zijn als expositie. Ook na het TechTrip festival zullen de laatste versies van de kunstwerken te zien zijn op social media, houdt de kanalen dus in de gaten!

 

Bent u leraar van een van de klassen die het festival komt bezoeken?

Het educatief materiaal is vanaf  nu te downloaden door hier te klikken.